Makutsi Safari Springs

Mellom Drakensbergfjellene og Kruger Nasjonalpark, ved bredden av elven Makutsi, ligger Makutsi Safari Springs.
Her kan ren og utilslørt afrikansk natur nytes av mennesker som verdsetter naturens fred og stillhet. Palmer og akasietrær, elefanter, nesehorn, sjiraffer, løver, krokodiller, geparder og leoparder… Dette er ekte Bushveld. I skyggen av stedegne trær bobler mykt, mineralholdig vann opp fra to varme kilder. Maten er en sunn blanding av viltspesialiteter, hjemmedyrkede grønnsaker og storfekjøtt fra eget oppdrett. Intet kasino, intet diskotek, men et sted for den stille minoritet.

Hvorfor ikke bli værende på èn plass litt lenger?

Makutsi ligger i Sør Afrika, en time vest for Kruger Nasjonalpark, circa 45 km nordvest for Hoedspruit. Makutsi er et lite stykke Afrika, omringet av natur, dyreliv, varme kilder og en fredelig atmosfære. Vi tilbyr rimelige 1-ukes-pakker (eller lenger), som inkluderer overnatting, 2 måltider per dag, safari i åpne Landrovere og ekskursjoner i nærområdet. Alle safarier og ekskursjoner ledes av engelsktalende naturguider.

Makutsis Safariomgivelser:

På Makutsi nyter vi godt av tusenvis av hektar afrikansk natur, hvor vi kan ta med våre gjester på safariturer i åpne Landrovere. Mesteparten av det afrikanske dyrelivet finnes her, og våre guider er blitt lært opp til å fokusere på alle aspekter av naturen.

Makutsi er et privat viltreservat med visse strenge regler. Dette innebærer at kun erfarne og høyt kvalifiserte guider tar deg med på safari, for å sikre profesjonell oppførsel og respekt for naturomgivelsene og dyrelivet. På grunn av dette er det store muligheter for å få sett på dyrelivet under avslappede forhold. Kun to kjøretøy får befinne seg ved ett dyr samtidig, for å gi dyret den respekten og plassen det trenger. Dette gjør at våre gjester får muligheten til å oppleve spektakulære øyeblikk.

 

I nærområdet rundt Makutsi finner man mange vakre og kjente landemerker som Kruger Nasjonalpark og Blyde River Canyon. Disse dagsekskursjonene foretas i komfortable minibusser.

Gjestene bor i afrikanske rondavler (runde hytter) som ligger spredt rundt omkring i den åpne Makutsileiren. Alle rondavler har baderom, elektrisitet, minibar, takvifte og vannkoker til kaffe/te. Leiren er ikke gjerdet inn fra resten av naturreservatet, og dette åpner for en virkelig opplevelse av dyrelivet. Samtidig betyr dette at enkelte regler må følges, blant annet får man ikke gå til fots til visse tidspunkt av døgnet. Da blir gjestene istedet kjørt til og fra rondavlene i et åpent kjøretøy, noe som kan være en liten safari i seg selv.

Makutsis gull er det naturlige varme kildevannet, som kan nytes enten i vårt 33 meter lange utendørsbasseng eller innendørs i vårt Romerbad. Dette er en perfekt og avslappende måte å få ladet batteriene på, innimellom safarier og andre ekskursjoner. Det samme vannet går ut til hver enkelt rondavel, og brukes således til både bade- og drikkevann.

 

Familien:

Siden slutten av 70-tallet har familien Weber både eiet og drevet Makutsi, og i løpet av årene har Makutsi og området rundt utviklet seg til et førsteklasses viltreservat. Familien er involvert i alle aspekter av driften, noe som gir en avslappet atmosfære og et personlig preg til oppholdet. All informasjon du får er førstehånds, og på grunn av vår entusiasme for Makutsi har vi opp igjennom årene fått svært mange lojale gjester.

Pakkene:

Vi tilbyr pakker som strekker seg fra 6 netter til 5 uker. Fordelen med disse pakkene er at man får god valuta for pengene.

Som et eksempel viser vi hva som er inkludert i 1-ukes-pakken:

Tilbringertjeneste mellom Makutsi og flyplassen i Hoedspruit eller Phalaborwa
6 netter/7dagers opphold med frokost og middag
4 safariturer ( 3 x 3 timers & 1 x 5 timers) i åpne Landrovere i vårt private viltreservat
2 ekskursjoner i nærområdet:
Kruger Nasjonalpark
Blyde River Canyon

Fordelene:

Opplevelsesmangfold
Dyreliv og natur 
Lengre opphold på ett sted
Ingen bortkastet tid i forbindelse med å reise fra sted til sted
Bli godt kjent med området, de andre gjestene og de ansatte
Varme, naturlige mineralkilder
God valuta for pengene
Alle aldersgrupper er velkomne
Intet tillegg for enkeltreisende

Informasjonen ovenfor er kun en smakebit av hva Makutsi har å tilby. Dersom du er interessert i mer informasjon, bilder og kontaktdetaljer, vennligst følg linken nedenfor til vår hjemmeside.


MAKUTSI WEBSITE

Book Makutsi in Norway

Makusi Videos